Roompot-parken in verkoop

bron: PropertyNL.nl

26 januari 2011

 

AMSTERDAM - De Nederlandse exploitant van vakantieparken Roompot staat te koop. Volgens de ingewijden hebben diverse private-equitypartijen gereageerd. Daarnaast zijn er strategische partijen met interesse. Zij kunnen half februari een indicatief bod doen, waarna met de overgebleven kandidaten verder gesproken. Ook krijgen zij zicht in de boeken.

Dat meldt het FD. Roompot werd bijna zes jaar geleden van Nesbic gekocht door private-equityhuis AAC. Zo'n 40% van de aandelen ging naar het management, zoals directeur Henk van Koeveringe. De exploitant, die zowel rietgedekte, luxe vakantiehuizen als stacaravans verhuurt, bezat toen alleen parken in Nederland. Onder AAC is het aantal parken uitgebreid naar 24 in Nederland en zijn er in Duitsland zes parken geopend. Verder is Roompot touroperator geworden in Frankrijk en België.
 
 

Lees meer: 2011 01 26 Roompot Parken in verkoop

Roompot neemt Hogenboom over

bron: IEX.nl

dinsdag 1 december 2009

 
 

KAMPERLAND (AFN) - Roompot Vakanties uit het Zeeuwse Kamperland neemt verhuurbemiddelaar Hogenboom Vakantieparken over. Daarmee breidt Roompot het aanbod van vakantieparken uit met meer dan zestig in onder meer Nederland, Duitsland en Frankrijk. Dat heeft Roompot dinsdag bekendgemaakt.

Hogenboom blijft onder eigen naam opereren vanuit zijn hoofdkantoor in Uithoorn. Volgens Roompot, met in totaal 33 eigen vakantieparken en meer dan zeventig parken in verhuurbemiddeling, past de acquisitie in de groeistrategie van de onderneming. Roompot voorziet dat de omzet volgend jaar, mede door de deal met Hogenboom, met ruim 50 miljoen euro stijgt. De onderneming behaalde in 2008 een omzet van circa 200 miljoen euro.

Lees meer: 2009 12 01 Roompot neemt Hogenboom over

Roompot acquireert Hogenboom Vakantieparken

bron: TourPRess

dinsdag 1 december 2009

 
Groeistrategie krijgt verder vorm
Roompot Vakanties uit het Zeeuwse Kamperland acquireert per 1 december 2009 Hogenboom Vakantieparken. Met deze overname wordt het aanbod van Roompot uitgebreid met meer dan 60 vakantieparken in o.a. Nederland, Duitsland en Frankrijk. De onderneming verstevigt hiermee haar top 3-positie op de verhuurmarkt.

Hogenboom Vakantieparken heeft zijn hoofdkantoor in Uithoorn. Daar is het bedrijf - met 40 medewerkers- in ruim 15 jaar uitgegroeid tot een solide organisatie met een gevestigde naam in de vakantiemarkt. Om deze redenen kiest Roompot ervoor om het aanbod ook in de toekomst onder de naam Hogenboom en vanuit het bestaande hoofdkantoor, verder uit te bouwen.

Lees meer: 2009 12 01 Roompot acquireert Hogenboom Vakantieparken